Ana Sayfa / Diğer / Ekonomi / Ons Altın Nedir? Ne Anlama Gelir?

Ons Altın Nedir? Ne Anlama Gelir?

Ons altın yada Ons kelimesi günlük hayatımızda sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Ons /ounce / ˈaʊ n s / birkaç farklı kütle , ağırlık veya hacim biriminin adıdır ve bir Antik Roma ölçü birimi olan uncia’dan neredeyse hiç değişmeden türetilmiştir .Ons, Fransızca dilinden Türkçe’mize geçmiştir. TDK’ye göre ons kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

Ons çoğu amaç için kullanılan ölçü olmasına rağmen genellikle gümüş, altın ve platin gibi kıymetli metallerin veya elmas, yakut gibi değerli taşların kütlelerinin ölçülmesi için kullanılan, Fransa’da 30,59 gr, İngiltere’de 28,349 gr ağırlığında bir ağırlık ölçüsü birimi

Ons altın ne demek?
Ons’un sembolü OZ’dur ve aslen bir kütle birimidir. Dünya genelinde ons altın 31.10 Has Altın demektir. Ons altın, gram altının Türk Lirası karşılığını hesaplamak için kullanılır, daha sonra gram altın fiyatı üzerinden çeyrek altın ve yarım altın hesaplanır.

1 Ons altın kaç gram?
1 Ons= $1100 = 31.10 gr. Gram Altın’ı yerel piyasalarda fiyatlara yansıtırken ise, ilgili ülkenin kuru ile Dolar arasındaki ilişki önemlidir.

1 Ons nasıl hesaplanır?
Ons nedir? Sembolü oz olan, genellikle altın, gümüş, platinyum, rodyum, paladyum gibi değerli metallerin ölçümünde kullanılan bir ağırlık ölçüsü birimidir. Buna genellikle Troya onsu da denilir ve bir Troya onsu tüm dünyada 31,10 gram olarak kabul edilir.

Hakkında admin

Bu habere de bakabilirisiniz

Benzin, Motorin ve LPG zamlı fiyatlar

Edinilen bilgiye göre bu geceden itibaren geçerli olmak üzere (5 Nisan) motorine 6 kuruş zam …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir