Ana Sayfa / Diğer / Ortakulak (Vertigo) Hastalığının belirtileri Nelerdir

Ortakulak (Vertigo) Hastalığının belirtileri Nelerdir

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde serinlemek için çoğunlukla deniz ve havuzlar tercih ediliyor. Su sporları ile ilgilenmek ve nemli hava, dikkat edilmediği takdirde kulak iltihabı riskini artırıyor. Son derece ağrılı seyreden dış kulak yolunun iltihaplarına zamanında müdahale edilmezse, bu durum ciddi enfeksiyonlara neden olabiliyor.

Parmak uçlarınızdaki buruşma kulakta da görülebilir

Uzun süre suda kalındığında parmak uçlarındaki cilt buruşmaktadır. Cildin bu tepkimesi; suyla beraber yumuşaması, genişlemesi ve dolayısıyla gözeneklerinin açılmasıyla oluşur. Aynı durum dış kulak yolundaki deri için de söz konusudur. Üstelik uzun süre suda kalmakla dış kulak yolundaki salgılar çözünerek dışarı çıkar ve buradaki cildi çıplak bırakır.

Gerek derideki gözeneklerin açılması, gerek dış kulak yolu salgılarının temizlenmiş olması, dış kulak yolu derisinin dış etkenlere karşı koruyuculuk fonksiyonunu azaltır. Üstelik yüzmek için girilen özellikle havuzlar temiz değilse, mikropların saldırısıyla karşı karşıya kalınmasına neden olur.

Yüksek risk altında olan kişiler daha çok dikkat etmeli

•    Kontrol dışı kronik şeker hastalığı olanlar
•    Organ nakli geçiren hastalar
•    Kemoterapi veya radyoterapi alanlar
•    Kronik hastalıkları ve beslenme bozuklukları olanlar
•    AIDS hastaları
Tedavi edilmediği takdirde ciddi hastalıklara neden olabiliyor

Dış kulak yolu iltihapları genellikle bakterilere bağlı olarak gelişir fakat mantar enfeksiyonlarına da neden olabilmektedir. Dış kulak yolunda başlayan iltihaplar tedavi edilmediği takdirde orta kulak yapılarına ulaşır ve kulak kemiğinde iltihaba neden olabilir. İltihap; kulak çevresindeki tükürük bezi, çene eklemi gibi yapılara yayılabilir. Hatta beyin içine ulaşarak menenjit, beyin apsesi gibi hastalıklara neden olarak ölümcül sonuçlar doğurabilir. Kişinin bağışıklık sistemi kuvvetli değilse, bu iltihapların yayılması son derece hızlı olmaktadır.

Kulak sağlığınız için bunlara dikkat edin;

•    Dış kulak yolunu temizlemeye çalışmayın
•    Pamuklu kulak çöplerini kulak kanalına sokmayın
•    30 dakikadan fazla suda kalmaktan kaçının. Eğer uzun süre su içinde kalındıysa bir süre suyun dışında kalarak cildin kurumasına fırsat verin
•    Kulak kaşıntılarında ve kulak ağrılarında geç kalmadan doktora başvurun.
2-3 damla sirke işe yarayabilir

Hakkında admin

Bu habere de bakabilirisiniz

Kırmızı Etin Faydaları Nedir?

Tüketmek ten haz aldığımız, Kırmızı et, protein kaynağı, demir ve çinko zengini olan kırmızı et, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir