Ana Sayfa / Yazılım / 2022 için 7 güçlü SEO stratejisi

2022 için 7 güçlü SEO stratejisi

Arama sıralamanızı artıracak ve markanızı oluşturmanıza yardımcı olacak geri bağlantılar nasıl alınır. Geri bağlantılar, herhangi bir SEO stratejisinin önemli bir parçasıdır, ancak kur ve unut türünde bir kazanç değildir. Geri bağlantılar kaybolabilir, toksik hale gelebilir veya zaman geçtikçe daha az alakalı hale gelebilir. Bu , arama sıralamanızı yüksek tutmak için yeni geri bağlantı fırsatları bulmaya devam etmeniz gerektiği anlamına gelir .

Tüm çalışma saatlerimi SEO hakkında düşünerek ve insanların kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaya harcıyorum, bu yüzden geri bağlantı almak için birçok yaratıcı strateji öğrendim. İşte en çok tavsiye ettiğim yedi tanesi.

1. Rakiplerinizin SEO geri bağlantılarını çoğaltın

Rakiplerinizle kimin bağlantı kurduğunu bulmak büyük bir kazançtır. Rakip geri bağlantıları neredeyse kesinlikle nişinizle alakalı sitelerde olacaktır, bu nedenle SEO için kaliteli backlink yani geri bağlantı olacağını bilirsiniz.

Bu çok büyük bir manuel proje olabilir, ancak rakiplerinizin geri bağlantı profillerini analiz etmenize yardımcı olacak araçlar (ücretsiz ve ücretli) vardır. Örnek olarak ücretsiz aracım Online Backlink Checker'ı (Link-Assistant.com'un bir parçası) kullanacağım , ancak süreç diğer yazılımlar için oldukça benzer olacaktır.

Tek yapmanız gereken aracı açmak, rakibin URL’sini girmek ve Geri bağlantıları kontrol et ‘e tıklamak . Araç, etki alanını denetleyecek ve geri bağlantıların sayısı, dofollow geri bağlantılarının yüzdesi ve geçmiş veriler dahil olmak üzere bir geri bağlantı profili oluşturacaktır. İşte böyle görünebilir.

Aşağı kaydırın ve gerçek geri bağlantı listesini göreceksiniz. En güçlü potansiyel müşterileri elde etmek için sonuçları Sayfa InLink Sıralaması ve Dofollow’a göre filtreleyebilirsiniz .

Geri bağlantı sayfalarına bir göz atın, en güçlü fırsatları seçin ve ardından sitenize bağlanmak isteyip istemediklerini görmek için bu sitelere ulaşın. Sadece bir şey: İletişime geçmeden önce, bu sağlayıcılardan zaten bir geri bağlantınız olup olmadığını kontrol edin - varsa, başka bir şey istemeden önce bunu kabul edin.

2. Kırık link oluşturma stratejisini kullanın

Kırık bağlantı oluşturma , diğer sitelerde 404 sayfaya yönlendiren geri bağlantıları bulma, bu sitelerle iletişim kurma ve 404 bağlantısını web sitenizdeki benzer bir sayfaya yönlendiren bağlantıyla değiştirmelerini önerme sürecidir. Size geri bağlantı veren siteye değer sunarken, geri bağlantı almanın harika bir yoludur.

Bu bozuk geri bağlantıları bulmanın iki temel yolu vardır:

Rakiplerinizden kopuk geri bağlantılar bulun

Bu tür bir analiz yapmak için bir geri bağlantı analiz aracı (benimki SEO SpyGlass olarak adlandırılır) kullanabilirsiniz. 404 hatası veren yüksek yetkili dofollow geri bağlantılarını bulmak için sonuçları filtreleyebileceksiniz.

Bu geri bağlantı sağlayıcıları artık potansiyel müşterileriniz. Bozuk bağlantının geldiği sayfayı ziyaret edin, değiştirebileceğiniz alakalı bir sayfanız olup olmadığına bakın ve varsa, yenisini önermek için iletişime geçin. Gerçekten alakalıysa, bağlantınızı kullanabilirler çünkü iyi bir yedek bulmak için zaman ayırmadan bir 404'ü ortadan kaldırmalarına yardımcı olur.

Geri bağlantı almak istediğiniz web sitesini analiz edin

Geri bağlantı almak istediğiniz belirli bir site varsa, ilgili bozuk bağlantı olup olmadığını görmek için onu analiz edebilirsiniz. Aracım WebSite Auditor’da bu bilgiler Site Yapısı > Site Denetimi > Bağlantılar > Kırık bağlantılar modülünde sunulmaktadır.

Belirli bir site için bozuk bağlantıları analiz etme

Bir kez daha, ilgili bir ikameniz varsa, site sahibine sunun. Yeterince değerli bir geri bağlantı olacağını düşünüyorsanız, daha sonra onlara sunduğunuz yeni içerik bile oluşturabilirsiniz - ancak gösterdiğiniz çabanın ödüllendirileceğinin garantisi olmadığını unutmayın.

Son bir şey: Ulaştığınız insanlara karşı şeffaf olun. Onlara sadece yardım etmeye çalışıyormuş gibi davranmayın - kullanmalarını önerdiğiniz bağlantının web sitenizden olduğunu ve bunun yerine uygun olacağını düşündüğünüzü açıkça belirtin. Kararı veren kişi, bunu saklamaya çalışırsan, senin içini görecek olan gerçek bir insandır.

3. Eksik geri bağlantıları yeniden kazanmaya çalışın

Yeni geri bağlantılar almanın yanı sıra, önceki geri bağlantılarınızdan hangilerinin bozulduğunu veya kaybolduğunu bulmak için zaman harcamaya değer. SEO SpyGlass’ta, Backlink profili > Backlinks’e gidip web siteniz için Backlink Sayfası Bilgisini güncellersiniz .

Araç, seçilen sayfaları yeniden tarayacak ve bazı bağlantıların kaybolup kaybolmadığını size söyleyecektir.

SEO SpyGlass’ta eksik geri bağlantılar için yeniden tarama

Başka bir harika araç olan Ahrefs'i kullanıyorsanız, sitenin kaybolan geri bağlantılarını Site Gezgini > Geri Bağlantı Profili > Geri Bağlantılar > Kayıp altında görüntüleyebilirsiniz :

SEO SpyGlass’taki eksik geri bağlantıların sayısı

Bağlantılarınızın kaybolmasının birçok nedeni olabilir:

Bağlantı, site sahibi tarafından değiştirilmiş olabilir ( bağlantı eksik ).

Backlink sayfası gitmiş olabilir ( sayfa bulunamadı ).

Web sitesi şu anda kapalı olabilir ( site kapalı ).

Sayfanın indekslenmesi kısıtlanmış olabilir .

Eksik bir geri bağlantıyı geri yüklemek için site sahipleriyle iletişime geçmeniz ve onlardan yardım istemeniz gerekir. Sorunun ne olduğuna bağlı olarak, önceki bağlantı kaldırılmışsa bağlantınızı başka bir sayfaya yerleştirmelerini, silinmişse geri bağlantıyı geri yüklemelerini veya sayfalarından noindex yönergelerini kaldırmalarını isteyebilirsiniz.

4. Resimlerle bağlantılar oluşturun

Görüntüler dikkat çeker ve yer kaplar, fakat insanların üzerlerine tıklaması daha mantıklıdır. Bu nedenle görseller (infografikler, grafikler, ürün fotoğrafları, çizgi romanlar, adını siz koyun) oluşturmaya ve onları daha fazla geri bağlantı çekmek için teşvik etmeye değer.

Ancak görüntüleri geri bağlantı olarak kullanırsanız, bağlantının görüntü dizinine değil, görüntünün bulunduğu daha geniş sayfaya işaret ettiğinden emin olmak istersiniz. Resim dizini bağlantıları (.gif, .png, .jpg vb. ile biten) çıkmaz sokaklardır: oraya giden tüm trafik boşa gider.

Geri bağlantılarınızdan herhangi birinin resim dizinlerine yol açıp açmadığını görmek için, hedef URL'lerin resim biçimleri içerip içermediğini görmek için SEO aracınızda filtreler ayarlayın.

Resim dizinlerini arama

Herhangi birini bulursanız, site sahibinden bağlantıyı resimli sayfaya yönlendiren bağlantıyla değiştirmesini isteyin. Resminizi sitelerine yerleştirmelerine izin veriyorsanız, doğru yere bağlantı vermelerinde sorun yok.

Hatta, görsellerinizi kullanan biri olup olmadığını görmek için bir Google Görseller araması bile yapabilirsiniz. Site güvenilirse ve siteyi orada tutmalarında sorun yoksa, onlardan bir bağlantı eklemelerini isteyebilirsiniz. (Eğer yarım yamalak bir siteyse, siteyi kaldırmalarını istemekte fayda var.)

5. Konuk gönderileri yazın

Konuk gönderileri, güvenilirliğinizi artıracak ve markanızı yeni bir kitlenin önüne çıkaracaktır, ancak içeriğe web sitenize bir bağlantı ekleyebilirseniz, bu aynı zamanda harika bir SEO stratejisidir. Doğru fırsatları nasıl bulacağınız ve konuk gönderilerinizi yayınlamanız hakkında daha fazla ayrıntı için SEO için nasıl misafir gönderisi yapılacağına ilişkin bu makaleye bir göz atın .

6. “En iyiler” listelerinde yer alın

"En iyiler" listelerinde yer almak, elbette, ürün veya hizmetinizin mükemmel bir doğrulamasıdır, ancak aynı zamanda sitenize ilgili, yetkili bir siteye bir bağlantı da yerleştirir.

Uygun olabileceğiniz listeleri bulmak için, bir rakibin web sitesini kontrol etmek için Online Backlink Checker gibi bir araç kullanın ve "en iyi" ve "en iyi" gibi ifadeler içeren dofollow geri bağlantılarına özellikle dikkat edin.

Online Backlink Checker’da en iyi listeleri arama

Yazar veya site sahibi ile iletişime geçerek listeye eklenme sürecini sorabilirsiniz. Bazen ücretli bir yerleşimdir ve diğer zamanlarda bu, editörlerin takdirine bağlıdır, ancak bazen onlara ikna edici bir tanıtım yazısı sağlarsanız, içeriklerini taze tutmak için sizi oraya koyabilirler.

7. Diğer medya uzmanlarıyla bağlantı kurun

Etkinlikler, sosyal medya veya diğer ağlar aracılığıyla sektörünüzdeki diğer kişilerle etkileşim kurmak, sitenizi ve içeriğinizi, sonunda sizinle bağlantı kurabilecek daha fazla kişiye ulaştırmanıza yardımcı olabilir.

Örneğin, ilgili bazı Facebook Gruplarına katılmayı düşünün: bunun yanında sohbetler başlatın, tartışmalara katılın ve ilgili bağlantılarınızı paylaşın. Aşırıya kaçmayın; aksi takdirde (tam olarak!) spam olarak algılanabilirsiniz. Buradaki amaç, topluluktaki insanlar için faydalı olacağını düşündüğünüz bilgileri paylaşmaktır. Onunla istediklerini yapmayı seçebilirler ve eğer şanslıysanız sizinle bağlantı kurmak isteyebilirler.

Çevrimiçi bir topluluğa katılırsanız, diğer topluluk üyelerinin ne paylaştığına dikkat edin. Birisi işinizle ilgili bir konu hakkında bir blog yazısı yazacağını söylerse, onunla sohbet etmeyi teklif edin ve bundan ne çıkabileceğini görün.

Backlink profilinizi yönetmek için kazanan bir strateji yok. Profilinizi çeşitli, inandırıcı ve güvenilir kılmak için bu seçeneklerin her birini deneyin.

Backlink neden önemlidir adlı makalemizide inceleyebilirsiniz.

Harika
Mükemmel
Muhteşem
Fena Değil
Beğenmedim

Harika

User Rating: 5 ( 1 votes)

Hakkında admin

Bu habere de bakabilirisiniz

Backlinkler SEO İçin Neden Önemlidir?

Kaliteli backlink nedir? Backlink almak demek, başka bir web sitesinden sizin web siteniz için referans …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir