Ana Sayfa / Otomotiv / 2021 yılında en çok ilan verilen araç markaları

2021 yılında en çok ilan verilen araç markaları

2021 yılı, otomotiv sektörü için fazlaca zorlu geçti. Çip kıtlığı nedeniyle sıfır model araçlara ulaşılamaması ve buna bağlı olarak yükselen ikinci el otomobil fiyatları, otomobil satın almak isteyen yurttaşların heveslerini kursaklarında bıraktı. Ancak satışlar, çok ciddi oranda düşmüş olsa da aslabir zaman sıfıra düşmedi. Peki 2021 senesinde ikinci el otomotiv sektöründe iyi mi bir rüzgar esti?

Türkiye’deki popüler ikinci el otomotiv satışı icra eden web siteleri, 2021 seneninın genelini kapsayan son verilerini yayınladı. Yapılan açıklamalar, 2021’de maksimum tercih edilen ikinci el araç modellerini, motor ve şanzıman seçeneklerini, çalgıların yakıt türlerine bakılırsa dağılımlarını ve öteki istatistikleri ortaya koyuyor.

2021 yılında verilen ilanların tümünü analiz eden web sitelerine bakılırsa geçtiğimiz yıl maksimum ilan verilen otomobil markası Renault oldu. Öyle ki tüm ilanların yüzde 20’sini Renault oluşturuyordu. Bu markayı yüzde 18 ile Fiat, yüzde 16 ile Volkswagen, yüzde 12 ile Ford, yüzde 10 ile Opel, yüzde 7 ile Hyundai, yüzde 6 ile Peugeot, yüzde 5 ile Toyota, yüzde ile Citroen ve yine yüzde 3 ile de Honda takip etti.

Hakkında admin

Bu habere de bakabilirisiniz

ikinci el araç piyasası durma noktasına geldi. Alan Satan yok!

İkinci el araç pazarı çok durgun bir dönemden geçiyor, araba pazarlarında alıcılar ve satıcılar yok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir